Bebek salıncağı alırken nelere dikkat etmeliyiz

Bebek salıncağı satın alırken dikkat etmemiz gereken öncelikli kriter ürün kalitesi. Kullanılan malzemelerin kalitesi kadar üretim sürecindeki itinalı ve kaliteli işçilik ise bebeğinizin güvenle kullanabileceği bir ürünün olmazsa olmazı.

Bebek salıncağı satın alırken nelere dikkat etmeliyiz. Dünyanın en değerli varlığı olan bebeğimiz için salıncak tercihinde en öncelikli kriter ürün kalitesi olmak zorunda. Kullanılan bütün malzemelerin kalitesi yanında üretim sürecindeki itina, özenli işçilik salıncağın kalitesini belirleyen en önemli unsurlar.

Ürünlerde eğer ağaç malzeme kullanılıyorsa bunların boyasız ve parlatıcı malzeme (vernik ve benzeri) kullanılmamış olması gerekmekte. Boya ve parlatıcı malzemeler görsel olarak avantaj sağlamasına rağmen içeriklerinde bulunan kimyasalların büyük kısmı bebeğimizin sağlığını riske atmakta.

Salıncak üretiminde kullanılan kumaş türleri, dayanıklılık ve özelliklerine göre farklılık gösterebilmekte. Astariaart olarak salıncak grubu ürünlerde leke tutmayan ve sıvı kaydırma özelliğine sahip pamuklu kumaşları tercih etmekteyiz. Bu kumaş grubu döşemelik kumaşlar olarak hem dayanıklılık hem de kolay temizlenebilmesi nedeniyle doğru tercih olmaktadır. Salıncakların minder yastık gibi malzemelerinin iç dolgusu dışardan görünmediği için aslında ürün seçiminde en zor ayrım yapılabilen kısımdır. Salıncak minder ve yastıkları farklı üretim süreçlerinin artığı olan ucuz malzemeler (kırpıntı sünger gibi) kullanılarak yapılsa bile görsel olarak güzel durabilmekte. Salıncağı bir bebeğin kullanacağı göz önüne alındığında ise boncuk elyaf ve vatka elyaf grubundaki antialerjik alternatifler en kaliteli dolgu malzemesi olmaktadır.

Hangi bebek salıncağını tercih etmeniz konusunda tavan bağlantı aparatları ve kullanılan halat ayrıca önemli olmakta. Salıncağı tavan betonuna kurarken mutlaka 2 dübel kullanmayı tercih edin. Dübeller tavanda açılan yuvalara çakıldıktan sonra çevrilerek sabitlenmekte. Tek dübel kullanıldığı zaman salıncak dübelin sıkıldığı yönün tersine kendi ekseninde döndüğünde dübel sökülüp salıncak düşebilmekte. Ayrıca tek dübel ile kurulum sonrası salıncak belli bir hat üzerinde ileri geri hareket etmek yerine her yöne doğru hareket etmekte. Bu da ev içinde kurulduğu alandaki eşyalara çarpma riskini arttırmakta. İki dübel ile kurulum ise salıncağı tek bir yönde ileri geri hareket etmesini sağladığından salıncağın hareket yönündeki boşluk kolayca hazırlanabilmekte. Ayrıca 2 dübel sallanma sırasında salıncağın dengesini koruduğu gibi ağırlığı da iki yöne dağıtarak daha güvenli hale getirmektedir. Astariart tavan bağlantı aparatı olarak 10’luk kapalı kanca çelik dübelleri paket içinde 2 adet olarak göndermektedir. Dübellerin büyüklüğü de salıncağın taşıma kapasitesine etki ettiği kadar dayanıklılığını da arttıran bir unsurdur.

Salıncakta kullanılan halatlar konusunda ise pamuklu halat ve jüt halatlar yine görsellik noktasında ön plana çıkmasına rağmen pamuklu halatların esneme yapması ve jüt halatta zamanla aşınma ve kopma yaşanması sorunlar yaratabilmekte. Bu noktada dağcılık, yatçılık gibi tehlikeli alanlarda güvenle kullanılan iskota halatlar tercih edilmelidir. Astariaart salıncak grubunda 6mm iskota halat kullanmaktadır. Kullanım amacına uygun olması noktasında iskota halat kalınlığı da tercihinizde önemli olmak zorunda.

Salıncağı kuruduktan sonra kolayca söküp takabiliyor muyuz? Her annenin ev işlerini yaparken en büyük sorunu ortalığı toparlayabilmek. Bu noktada kullanılmadığı zaman salıncağın kolayca sökülüp takılabilmesi işlerini kolaylaştırmakta. Dübellere takılan karabinalar yardımı ile bebeğinizin salıncağını kolayca söküp takabilirsiniz.

Bebeğin salıncakta sallanırken kendini öne ya da arkaya doğru atması durumunda salıncağın öne ya da arkaya doğru devrilme riski için halatlara karabinanın altından düğüm atmak bir alternatif olabilmekte iken Astariaart ürünlerinde ip kilidi ile bu soruna farklı bir çözüm getirilmektedir. İp kilitleri halatı sabitleyerek salıncağın öne ya da arkaya devrilmesini önlediği gibi ip kilidinin kullanıldığı noktanın aşağı ya da yukarı olarak değiştirilmesi halinde salıncağın salınım hızının da ayarlanmasını sağlamaktadır. Bebeğimiz küçük iken ip kilitleri karabinanın 30 cm kadar altında kullanılırken çocukluk döneminde 10 cm kadar altında olması yeterli gelecektir.

Bunların haricinde ise tercih yaparken kullanılacak olan odanın rengi bile tercihinizde önemli olacaktır. Bu nedenle Astariaart farklı renk ve desen seçenekleri ile zevkinize uygun alternatifler sunmaktadır.

Astariaart bebek ve çocuk salıncakları için https://www.astariaart.com/salincak sayfasından size en uygun olan ürünü güvenle seçebilirsiniz.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Veya Reset password